فست فود

10 مورد معروف ترین فست فود های زنجیره ای دنیا

10 مورد معروف ترین فست فود های زنجیره ای دنیا

چرا فست فود انتخاب مردم شد؟

10 مورد معروف ترین فست فود های زنجیره ای دنیا

با افزایش سرعت زندگی در جوامع امروزی، فست‌فودها به محبوبیت بالایی دست یافته‌اند. ازاین‌رو، رستوران‌های زنجیره‌ای فست فود نیز هر روزه با استقبال بیشتری در سراسر جهان روبه‌رو می‌شوند؛ غذا های فست فودی در میان وعده های غذایی ما نقش پررنگی دارند. دیگر نمی ‌شود از وجود تاثیرگذار این دست از غذا ها در زندگی روزمره انسان امروز چشم پوشی نمود. گاها همراه با یک نگرش همگانی، هر گاه کلام فست فود به میان آید، تمام اذهان به سمت غذا ها بر پایه سوسیس و کالباس و پیتزا و… کشیده خواهد شد. هر چند این گرایش می ‌تواند تا جایی درست باشد اما همه تفکر ایجاد غذا های فست فودی نیست؛ خوراکی‌های مانند همبرگر، پیتزا، دونات، تاکو، پنکیک، قهوه، کیک و برخی دیگر از غذاهایی از این دست که می‌توان به سرعت تهیه کرد را به اصطلاح فست‌ فود می‌نامند. فست‌ فود تغییرات زیادی را روی سبک زندگی و عادات غذایی انسان‌ها ایجاد کرده‌اند.

برخی از این رستوران‌ها به دلیل تغییرات ساختار و بازار فست‌ فود و عدم هماهنگی با آن‌ها در اندک زمانی بسته می‌شوند. اما گروهی دیگر از این رستوران‌ها وجود دارند که با بالاتر بردن کیفیت غذاهای خود روز به روز گسترده‌تر و بزرگ‌تر شده و شعبات زنجیره‌ای وسیعی را  تشکیل می‌دهند و خود را در سر تا سر دنیا مطرح می‌کنند. درنهایت اینکه، دنیای امروز با سرعت هرچه‌تمام‌تر به ‌پیش می‌رود و والدین تا دیروقت کار می‌کنند، درنتیجه فست‌فود می‌تواند غذایی آسان و به‌صرفه باشد. برخی از مطرح‌ترین و بزرگ‌ترین رستوران‌های تهیه و توزیع فست‌ فود زنجیره‌ای که در تمام دنیا دارای شعبات فراوانی هستند به ترتیب رتبه بندی بر اساس فروش در لیست زیر آمده‌اند.
مترو پیتزا خوشمزه

رستوران های ساب وی

ساب‌وِی (Subway) با داشتن بیش از ۳۶,۰۰۰ شعبه در سراسر جهان، به لطف گزینه‌های فست‌فودی سالم‌تر خود محبوبیت فراوانی دارد. ساب وِی زمانی پا به بازار تولید غذاهای فست فودی گذاشت که همه‌چیز در قبضه‌ی رستوران‌های زنجیره‌ای فروش همبرگر بود اما توانست جایگاه خود را بیابد و مدعی این بازار شود.

بزرگ‌ترین رستوران زنجیره‌ای ساندویچ‌های سالم همراه با سالاد و گوشت سرد، در سال ۱۹۶۵ متولد شد. ساب‌وی به‌سرعت با گزینه‌های سالم و تازه‌ی خود در قالب ساندویچ‌های دراز، جای فست‌فودها را گرفت.

خدمات فست‌فودی ساب‌وی در 112کشور جهان و 42.998 رستوران ارائه می‌شود. ساندویچ‌های سالم این برند همراه با سالاد از مهم‌ترین محصولات ساب‌وی هستند. مشتریان می‌توانند از میان ۳۸ میلیون ساندویچ مختلف ساب‌وی، یک گزینه را انتخاب کنند.

این برند روزانه ۷.۶ میلیون ساندویچ سرو می‌کند. درواقع، ساب‌وی در طول سال به‌قدری ساندویچ تولید می‌کند که می‌توان با همه‌ی آن‌ها ۱۴ بار کره زمین را پوشاند.

اختلافاتی در مورد اینکه ساب‌وی توانسته مک‌دونالد را به‌عنوان بزرگ‌ترین رستوران زنجیره‌ای دنیا پشت سر بگذارد، وجود دارد. به نظر می‌رسد که برخی می‌گویند ساب‌وی دارای فروشگاه‌های بیشتری است اما مک‌دونالد در طول سال درآمد بیشتری دارد.

رتبه اول: رستوران زنجیره‌ای مک دونالد

اگر حدس زده‌اید که مک‌دونالد در صدر فهرست برترین رستوران‌های زنجیره‌ای دنیا قرار دارد، حق با شماست. مک‌دونالد بزرگ‌ترین رستوران زنجیره‌ای فست‌فود دنیا محسوب می‌شود.

این امپراطوری فست‌فودی که در سال ۱۹۴۰ توسط ریچارد مک‌دونالد در ایالت کالیفرنیا متولد شد و به‌سرعت در سراسر جهان به شهرت رسید. با وجود بیش از 38.520 رستوران در بیش از 119 کشور جهان، یافتن چیزبرگر مک‌دونالد همراه با سیب‌زمینی سرخ‌کرده در هنگام سفر به هرکجای این دنیا اصلاً دشوار نیست.

امروزه مک‌دونالد بیش از ۱.۷ میلیون کارمند دارد. این رستوران زنجیره‌ای در سطح جهانی، همچنین با شماری از شرکت‌های فعال در صنعت سرگرمی نیز همکاری داشته و حالا بزرگ‌ترین توزیع‌کننده‌ی اسباب‌بازی در جهان است. روزانه تقریباً ۶۸ میلیون مشتری به رستوران‌های مک‌دونالد در سراسر جهان مراجعه می‌کنند. این رقم بیشتر از جمعیت کل بریتانیا است.

رستوران‌های زنجیره‌ای مک‌دونالد در ابتدا او در رستوران خود اقدام به پخت کباب می‌کرد؛ اما پس از 8 سال ریکارد مک‌دونالد تصمیم گرفت که از این پس اقدام به پخت همبرگر و فست‌ فود کند. در سال 1955 ری کروچ به آن‌ها پیوست اما بعدها تمام سهام مک‌دونالد را از آن‌ها خریداری کرد و آن را به تمامی دنیا معرفی نمود.

همبرگر نماد رستوران‌های مک‌دونالد است. این شرکت هر ثانیه ۷۵ همبرگر می‌فروشد. ساندویچ‌های مرغ، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، انواع دسر و نوشیدنی‌های غیرالکلی از دیگر تولیدات مک‌دونالد هستند. ۶۰ درصد از فروش مک‌دونالد متعلق به خارج از آمریکا است.

امروزه مک‌دونالد مطرح‌ترین و محبوب‌ترین فست‌ فود زنجیره‌ای در دنیا به شمار می‌رود که درآمد خالص سالانه آن بالغ بر 20 بیلیون دلار برآورد می‌شود.

رستوران-زنجیره‌ای-مک-دونالد
رستوران زنجیره‌ای مک دونالد
دانکین دوناتس

رستوران های دومینوز پیتزا

یقیناً معروفترین و بزرگترین رستوران های زنجیره ای با تمرکز بر تهیه پیتزا، رستوران های معروف دومینوز پیتزا می باشند. یک شرکت واقع در ایالت میشیگان آمریکا که از سال ۱۹۶۰ فعالیت خود را آغاز نمود و در کنار پیتزا هات در حال حاضر دومین شرکت پیتزاپز بزرگ جهان می باشد. دومینوز پیتزا بیش از ۱۰ هزار شعبه در ۷۰ کشور جهان دارد. این شرکت در حال حاضر به شکل بورسی در اختیار خریداران عادی قرار دارد و مدیریت آن در فضای بورس اداره می‌ شود. برادران موناگان، همراه با فقط ۷۵ دلار پول نقد و قرض کردن ۵۰۰ دلار بود که در سال ۱۹۶۰ یک مغازه فست فود کوچک در کنار دانشگاه میشیگان تاسیس کردند.

استارباکس

هیچ فهرستی بدون اشاره به این غول بزرگ در صنعت قهوه کامل نمی‌شود. کافه‌های زنجیره‌ای استارباکس، این برند آمریکایی، در نوع خود در سراسر دنیا بزرگ‌ترین است؛ استارباکس تقریباً در سال ۱۹۷۱ در سیاتل با سه شریک که به دنبال خلق یک کافه‌ی بسیار باکیفیت بودند متولد شد. امروزه آن‌ها قهوه‌های خود را در سراسر جهان به فروش می‌رسانند. استارباکس هم‌اکنون بیش از ۲۱۰۰۰ شعبه در ۶۵ کشور جهان دارد و درآمد سالانه‌ی آن به بیش از ۱۵ میلیارد دلار می‌رسد. استارباکس همچنان در حال گسترش شعبه‌های خود در سراسر جهان است.

مرغ سوخاری کنتاکی (KFC)

رتبه سوم این صنعت مرغ سوخاری کنتاکی یا کی اف سی (KFC) است که کار خود را با رهبری کلنل سندرز در سال ۱۹۳۰ و در دوران رکود بزرگ اقتصادی آغاز کرد و تا سال ها در فضای مرغ سرخ شده باقی مانده بود تا در سال ‌های ابتدای دهه ۹۰ میلادی همراه با گسترش منوی خود، دنیایی بسیار بزرگتری از پیتزا گرفته تا فینگر فود ها را فتح نمود. اما اولین شعبه‌ی این برند در سال ۱۹۵۲ تأسیس شد. برند کی اف سی نیز از نظر فروش در سطح مک‌دونالد قرار دارد.

در سال ۱۹۸۷، برند یام! (Yum!)، مالک کی اف سی، به اولین رستوران زنجیره‌ای فست‌فودی تبدیل شد که پا به کشور چین گذاشت. اندکی پس از آن، مک‌دونالد نیز در سال ۱۹۹۰ این رویه را دنبال کرد. یک‌سوم از فروش کی اف سی متعلق به کشور چین است. امروزه کی اف سی بیش از 20,۰۰۰ هزار شعبه در 123 کشور جهان دارد. البته KFC خود در تملک یک شرکت غذایی بزرگتر با نام یام (Yum)! می ‌باشد که به نوبه خود، مالکیت کمپانی های دیگری همچون تاکوبل و پیتزا هات را در اختیار دارد.

دستور تهیه‌ی مرغ‌های سوخاری کی اف سی (KFC) همچنان مخفی است. این دستور مخفی در لوئیزویل در ایالت کنتاکی نگهداری می‌شود. کی اف سی به‌منظور اطمینان از تازه بودن محصولات خود، مرغ‌هایی که در مدت ۹۰ دقیقه پس از تولید به فروش نرفته باشند را کنار می‌گذارد.

اصلی‌ترین محصولات موجود در منوی کی اف سی شامل مرغ سوخاری، پاپ‌کورن چیکن و انواع غذاهای انگشتی می‌شود. علاقه‌مندان به محصولات کی اف سی معتقدند که وجود ۱۱ نوع سبزی و ادویه که از آن‌ها برای طعم دار کردن مرغ‌ها استفاده می‌شود، راز موفقیت این رستوران زنجیره‌ای است.

رستوران های پیتزا هات

از بزرگترین غول های فست فود در جهان می ‌توان به برند مشهور پیتزا هات اشاره کرد که مانند نامش خیلی برند پرحرارتی است. پیتزا هات بیش از ۱۷ هزار شعبه در بیش از ۱۰۰ کشور جهان دارد. یک برند اصیل آمریکایی که از ایالت تگزاس شروع شده است. برادران کارفی که در جستجوی کار بودند، در نهایت به این نتیجه رسیدند که رستورانی برای خودشان دایر کنند. آنها ۶۰۰ دلار از مادرشان قرض گرفتند تا در سال ۱۹۵۸ اولین رستوران خود را تاسیس کرده باشند و این آغاز توسعه روز افزون برند پیتزا هات می باشد. البته در سال ۱۹۷۷ کمپانی پپسی این برند را خریداری نمود و در نهایت آن را به شرکت بزرگ Yum فروخت. شرکت یام جدا از کمپانی پیتزا هات، صاحب برند مطرح KFC نیز می ‌باشد.

برگر کینگ

Burger King برگر کینگ

برگر کینگ یک فست فود و همبرگر فروشی زنجیره ای امریکایی است که دفتر مرکزی آن در شهرستان میامی-دید (Miami-Dade County) از ایالت فلوریدا (Florida) واقع شده است. برگر کینگ در سال 1953 به نام ایستا- برگر کینگ (Insta-Burger King) در شهر جکسون ویل (Jacksonville) از ایالت فلوریدا تاسیس شد. منوی برگر کینگ که عمدتاً فقط شامل انواع میلک شیک، نوشیدنی های سودا و سیب زمینی سرخ شده می شد، حالا حسابی گسترش یافته و اکنون طیف وسیعی از اقلام خوردنی دیگر را نیز شامل می شود.
از تاریخ 30 سپتامبر 2016، برگر کینگ نزدیک به 15243 غذاخوری را در 100 کشور مختلف جهان به راه انداخته است؛ این برند اخیرا در کشور های آسیایی مانند هند و پاکستان نیز شعبه باز کرده است. نزدیک به نیمی از این تعداد غذاخوری ها در خاک کشور آمریکا قرار دارند و 99.5 درصد از این دارایی ها نه تنها به شکل خصوصی اداره می شوند، بلکه دارای مالکیت خصوصی نیز هستند.
چیزبرگر مک‌دونالد

Hunt Brothers Pizza

پیتزای برادران هانت از سال 1991 در شهر نشویل آمریکا واقع شده است؛ اگرچه ریشه آن به سال 1962 برمی گردد زمانی که چهار برادر از ایوانسویل ، ایندیانا – دون ، لونی ، جیم و چارلی هانت – یک راه محلی عمده فروشی مواد غذایی را به نام Pepe’s Pizza شروع کردند ، که پوسته پیتزا پخته شده و سایر اقلام پیتزا را به رستوران ها، میخانه ها، سالن های بولینگ و تئاترهای مخصوص رانندگی توزیع می کرد.

تا سال 1994 ،  بیش از 750 شعبه داشت و از سال 2015 ، این شرکت با همکاری ارتش و خدمات تبادل نیروی هوایی برای راه اندازی پنج فروشگاه در پایگاه های ایالات متحده در آلمان همکاری کرده بود.

تاکوبل

تاکوبل

تاکو بِل (Taco Bell) کار خود را توسط گلِن بل در کالیفرنیا آغاز کرد و تبدیل به محبوب‌ترین و موفق‌ترین برند فروش غذاهای مکزیکی شد. این برند که در ابتدا تاکو تیا نام داشت، در قالب یک دکه‌ی غذافروشی اقدام به فروش تاکو می‌کرد. گلن بل در سال ۱۹۶۲ اولین رستوران خود را افتتاح کرد و نام تاکو بل را بر آن نهاد.

امروزه بیش از ۶,۵۰۰ رستوران تاکو بل در سراسر دنیا فعال است و سالانه ۲ میلیارد مشتری به آن‌ها مراجعه می‌کند. قطعاً آن‌ها در کار خود موفق هستند که این تعداد مشتری دارند.

دانکین دوناتس

محبوب‌ترین شرکت تولید دونات در آمریکا به برند دانکین دوناتس (Dunkin’ Donuts) تعلق دارد. این برند در سال ۱۹۵۰ به دست ویلیام روزنبرگ در ایالت ماساچوست تأسیس شد. آن‌ها که در عرضه‌ی دونات، قهوه و صبحانه مهارت دارند، مهم‌ترین رقیب استارباکس محسوب می‌شوند.

امروزه دانکین دوناتس ۳,۱۰۰ شعبه در خارج از آمریکا در ۳۰ کشور مختلف دارد. دانکین دوناتس نامی جهانی برای بیش از ۴۰ سال محسوب می‌شود.

1 دیدگاه در “10 مورد معروف ترین فست فود های زنجیره ای دنیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *