مشاوره و طراحی آشپزخانه صنعتی
آشپزخانه صنعتی به آشپزخانههایی گفته میشود که در هتلها، رستورانها، کارخانهها، ادارات و سازمانهای بزرگ و … قرار دارند و به شکلی تجاری یا خدماتی کلان به طبخ غذا میپردازند. به طور کلی در هر جایی که حجم زیادی غذا روزانه طبخ شده و از ساختار خانگی خارج باشد، آشپزخانه صنعتی گفته خواهد شد. البته تنها این طبخ زیاد غذا، محور صنعتی شدن یک آشپزخانه نیست، بلکه لازم است تا تجهیزات جای گرفته در آن نیز از گروه تجهیزات آشپزخانه حرفهای باشند.
چرا برای راه اندازی رستوران به طراحی چیدمان تجهیزات نیاز داریم؟
یک رستوران موفق به عوامل مختلفی بستگی دارد، از مدیریت گرفته تا دکور، رفتار کارکنان، غذا، موقعیت مکانی و … نقشی ایفا می کنند. یکی از این عوامل که در کنار کیفیت غذا بیشترین تأثیر را دارد، محیط رستوران شامل معماری، فضای داخلی، ورودی و سالن، رنگ و نور محیط و … است. طراحی پلان باید به نحوی باشد که از خطوط اصلی و استانداردهای صنعت رستوران داری پیروی کند و در عین حال مطابق با محتوا و ماهیت طراحی شده رستوران باشد. در طراحی رستوران و پلان باید مفاهیم حرکت شناسی زیستی را در تعیین محدوده راهروها و فضای مورد نیاز برای نشستن و حرکت کردن مورد استفاده قرار داد. همچنین در طراحی و چیدمان آشپزخانه بیشترین کاربرد از حداقل مساحت را مد نظر قرار دهید.
طراحی آشپزخانه صنعتی یک تخصص و علم است که اجرای صحیح آن باعث مدیریت هزینه ها ، افزایش کارایی و سهولت کار در محیط آشپزخانه می شود . اما متاسفانه به دلیل عدم آشنایی و نداشتن آگاهی کافی برخی از افراد و یا شرکت هایی که مدعی این کار هستند هزینه های زیادی را به صاحبان کترینگ ، رستوران ، هتل و … تحمیل می کنند.
راحتی انسان ها در یک فضای بسته بیشتر از هر چیز به دما، کیفیت هوا، نورپردازی و سر و صدای محیط بستگی دارد. کیفیت هوا با به کمک کنترل دما و رطوبت و تهویه مناسب، موسیقی نواخته شده، نور پردازی مناسب، استفاده از رنگ سازمانی به دست می آید. جدای از این موارد طراحی فضاها باید به گونه ای باشد که فضای شخصی هر مشتری را تأمین کند. در طراحی باید فضای کافی برای نشستن، ایستادن و ورود و خروج در نظر گرفت.
منظور از جریان کار ترتیب به کار گیری فضاها ، مواد اولیه و تجهیزات است . محل تخلیه و تحویل مواد اولیه ، انبار نگهداری ، بخش آماده سازی ، فضای پخت و …. باید به نحوی در طراحی لحاظ شوند که بخش های مرتبط به ترتیب صحیحی در کنار هم قرار بگیرند که از تردد های اضافی که باعث انتقال آلودگی می شود ، جلوگیری شود .
آشپزخانه صنعتی که به خوبی طراحی شده باشد به کارمندان اجازه می دهد بدون برخورد با یکدیگر رفت و آمد کنند. این عدم اختلال در اوج شلوغی آشپزخانه سبب هرچه بالاتر رفتن راندمان پخت، تحویل و سود بیشتر برای مجموعه می باشد.
بهره وری انرژی
نحوه طراحی درونی آشپزخانه با میزان مصرف انرژی در رابطه مستقیم و تنگاتنگ است. اگر استانداردهای لازم در طراحی درونی آشپزخانه صنعتی به خوبی مورد توجه قرار گیرد، می تواند به میزان قابل ملاحظه ای در مصرف انرژی تاثیرگذار باشد و به کاهش هزینه های اضافی مرتبط با مصرف انرژی منجر شود.